Mreža žensk |

Prihajajoči dogodki

"MOČNE ŽENSKE - MOČNA DRUŽBA"

22.9.2016
9.00

Drage vse in vsi!

Ženske v Pomurju so ena najbolj ranljivih skupin v naši družbi, zato si zaslužijo posebno pozornost. Prav zaradi slednjega smo se odločili, da v letošnjem letu v ospredje naših aktivnosti postavimo romske ženske in njihov razvoj.

Zveza Preporod meni, da je položaj žensk v sodobni družbi izjemno pomemben, zato bo v sodelovanju z Zavodom za socialni razvoj Murska Sobota v četrtek, 22. septembra ob 9.00 uri v večnamenski dvorani v romskem naselju Pušča pri Murski Soboti pripravila strokovno konferenco »Močne ženske – močna družba«, ki bo namenjena romskim ženskam, njihovemu položaju v družbi, zaposlovanju in osebnostnem razvoju.

S konferenco želimo poudariti pomen in vlogo romskih žensk v sodobni družbi ter jih umestiti na položaj, ki si ga zaslužijo kot ženske, matere, žene, hčere, delavke, predvsem pa kot enakopravne članice slovenske družbe. Naš namen je orisati položaj romske ženske v družini in širši skupnosti, njeno vlogo pri vzgoji in izobraževanju otrok, vključevanju v delovno okolje in zaposlovanje ter njeno moč pri odločanju.

Konferenca bo potekala v sklopu festivala ˝Dnevi Pušče 2016˝, ki se bo odvijal od 22. do 24. septembra 2016, na katerem se bodo predstavile številne organizacije s področja kulture, glasbe, športa, kulinarike…

Vabim vas, da se nam pridružite na konferenci o ženskah za ženske!

Lidija

Več


PMŽ - ženske, ki vemo, kaj hočemo!

15.6.2016
18.00

Drage vse!

PMŽ-jevka Renata (Kovač) nam bo popestrila naše zadnje srečanje in nas vabi v sredo,15.6.2016 ob 18.00 uri k Zvezdi v salon Murske republike. Tako je zapisala:

Pozdravljene vse iz Pomurske mreže žensk!

Za piko na i se bomo pred poletjem na našem zadnjem srečanju malo pozabavale z ličili in make upom!

Povedale bomo nekaj o pravilni negi kože, o zaščiti pred sončnimi opeklinami, skrile bomo morebitne nepravilnosti na obrazu in poudarile tisto, kar nam je na njem najbolj všeč.

Na vas je, da pridete s pozitivno energijo in da se na našem druženju imamo lepo! Število mest je omejeno, zato vas naprošam, da se čimprej prijavite Lidiji.

Lep pozdrav, Renata

 

V pričakovanju vaših prijav vas lepo pozdravljam in nam vsem želim še zadnjič to sezono zabavno, poučno in ustvarjalno druženje!

Lidija

P.S.: Kot sem že omenila, bom vesela vseh pobud, predlogov in idej o nadaljnjem delu Pomurske mreže žensk.

Več

ZEMLJA PLEŠE

19.4.2016
18.00

V torek, 19. aprila vas z velikim navdušenjem vabimo na VSESLOVENSKO BIODANZO, ki se bo odvijala na različnih lokacijah po Sloveniji.

V Murski Soboti vas na dogodek ZEMLJA PLEŠE vabiva Lidija in Romeo. Začnemo  ob 18.00 uri v Hotelu Zvezda (salon Murska republika).

Plešemo bosi (ali v nogavičkah s štoperji), v udobnih oblačilih, sami, v paru ali v skupini!

Dobrodošli vsi!

Več

DREAM. PLAN. DO!

10.4.2016
10.00

Drage vse!

 

V nedeljo (10. aprila) se bo v sklopu  slovenske TURNEJE 466 z naslovom: “DREAM. PLAN. DO!” (Sanjaj. Planiraj. Naredi!) v hotelu Diana med 10. in 16. uro odvijal dogodek, namenjen ženskam.   


Ustanoviteljice Cluba 466 International so podjetnice/prijateljice: Maja Mrevlje, Helena Kodrič Mori, Nina Bajde, Lenja Faraguna, Anita Mlakar in Mateja Ahej, ki verjamejo, da je samo srečna ženska izjemna dobra mama, žena, sestra, hčerka in podjetnica in to je njihov cilj. 


Obeta se obilo smeha, kreativnosti in druženja, ki krepi telo in duha!

 

Tudi Pomurska mreža žensk deluje z namenom in želi, da smo  vse Pomurke srečne, zadovoljne, povezane in izpolnjene v osebnem in poklicnem življenju - zato ne oklevajte - prijavite se in pridite!

Srčno vabljene vse, ki ste pripravljene storiti nekaj zase in preživeti nekaj uric malo drugače.

 

Za inspiracijo si oglejte slike iz mariborskega srečanja v priponki, preko njihove FB strani pa jih lahko spoznate in začutite še bolje: https://www.facebook.com/Club466International/.

 

PRIJAVITE se na fb strani Club 466 International - zavihek JAZ PRIDEM.

 

In jaz RES pridem :))

Lidija

Več

Kako v 3 korakih do odličnega počutja in realizacije osebne vizije

16.3.2016
17.30

Drage PMŽ-jevke in vse, ki to še niste, pa si želite postati!

 

Vabljene v sredo, 16.3.2016 ob 17.30

 

v salon Mürske republike v Hotelu Zvezda.


Naša draga Cvetka Horvat nam bo za začetek podarila darilo in nas bo pred osrednjim dogodkom s tapkanjem pripravila do tega,

  da se sprostimo, fokusiramo in prepustimo vsebinam, ki nam jih bo razkril predavatelj

mag. Peter Kunc.

 

Povedal nam bo, kako lahko pridemo

 

v 3 korakih
do odličnega počutja in realizacije osebne vizije.

 

Druži nas skupna vizija, hkrati pa ima vsaka od nas še svojo osebno. In vse si res močno želimo realizirati obe. Ampak kaj, ko pridejo tudi trenutki, ko ne gre vse tako, kot smo si zamislile, ker nas “nekaj ovira ali zadržuje na poti”. Kaj pa, če nas morda skrbi, da bomo za uspeh morale pretirano garati in da bomo izgubile ravnovesje med poslovnim in zasebnim življenjem? Morda nas skrbijo reakcije naših družinskih članov, staršev in drugih sorodnikov? … Kaj pa, če se takih in podobnih skrbi sploh ne zavedamo, ker se skrivajo na nezavednem nivoju v obliki različnih napačnih in omejujočih prepričanj?

 

Pravzaprav je to zelo verjetno. To se dogaja vsem nam … Ampak, ko napačna in omejujoča prepričanja odpravimo, postanejo ovire na naši poti nenadoma manjše in lažje premagljive, uspešnost našega dela se poveča dva do trikrat in tudi večkrat … in vizija postane realnost.

 

Na predavanju, obogatenem s primeri iz prakse, vam bo Peter Kunc predstavil:

-       kako prepričanja vplivajo na naše razmišljanje, čustvovanje in odzivanje na situacije,

-       kakšne so posledice napačnih in omejujočih prepričanj,

-       kako (ne)uspešno ukrepamo,

-       kako se to odraža na počutju in realizaciji vizije

-       in seveda bo razkril tudi 3 čudežne korake, omenjene v naslovu.

 

Spoznale boste, da so nam enostavne, znanstveno dokazane in izjemno učinkovite strategije v bistvu na voljo na dosegu roke ter da so uporabne ne samo za izboljšanje počutja in pri realizaciji osebne vizije, ampak praktično na vseh področjih našega življenja – v partnerskih odnosih, v primeru zdravstvenih težav, v zvezi s telesno težo, glede denarja in posla ipd.

 

Predavatelj mag. Peter Kunc je javnosti poznan kot vrhunski strokovnjak na področju vodenja kakovosti (standardizacija, certificiranje, akreditacija), kjer uspešno deluje v domovini in tujini. V zadnjem času se pri svojem delu vse bolj posveča izzivu, kako ljudem omogočiti, da izkoristijo svoj polni potencial. Pri tem s pridom izkorišča svoje več kot 25-letne vodstvene izkušnje. Malo manj pa je poznano, da je v svoji službeni karieri naredil že 3 velike spremembe … Več o padcih in vzponih pa bo povedal kar sam.

 

 

Zaradi lažje organizacije vas naprošam, da se prijavite na e-naslovu: zavodsr@gmail.com ali na spletni strani wwwmrezazensk.si / prihajajoči dogodki /.

 

Kmalu se vidimo! Lidija

Več

500 podjetnic v Murski Soboti

17.2.2016
17.30

Drage PMŽ-jevke in vse, ki to še niste, pa si želite postati!

 

 

Vabljene v sredo, 17.2.2016 ob 17.30 

 

v salon Mürske republike v Hotelu Zvezda

 

kjer boste o ženskem podjetništvu izvedele vse, 

kar ste vedno želele vedeti,

pa si niste upale vprašati!

 

 Na tokratnem srečanju se nam bosta pridružili soorganizatorki največjega dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji: 500 podjetnic, Zori Jakolin in Urša Žorž. Druženje bo namenjeno pogovoru o pozitivnih in manj pozitivnih plateh ženskega podjetništva ter predstavitvi samega dogodka 500 podjetnic. Predstavili vam bosta, kakšne možnosti predstavitve imate v sklopu dogodka, razne oblike sodelovanja, nato pa bo čas še za vprašanja in sproščen pogovor.


Zaradi lažje organizacije vas naprošam, da se prijavite na e-naslovu: zavodsr@gmail.com ali na spletni strani wwwmrezazensk.si / prihajajoči dogodki /.

Kmalu se vidimo! Lidija
Več

2016 - Januarsko srečanje

20. 1. 2016
18.00Drage prijateljice, spoštovane ženske!


Smo enkratne in dragocene. 

Znamo poskrbeti za svoje dobro zdravje in počutje. 

K temu sigurno pripomoreta tudi druženje in pridobivanje novih znanj.

Zato vabljene

 

v sredo, 20. januarja 2016, ob 18.00

v salon Murska Republika

v hotelu Zvezda v Murski Soboti.

 

Pokramljale bomo o aktualnih temah in prisluhnile Simone Godinastrokovnjakinji s področja prehranske endokrinologije in prehranske dermatologije, ki nam bo ponudila nova znanja za doseganje naših ciljev:

Uravnavanje stresa s prehrano in skrb za kožo  
v hitrem tempu poslovne ženske

Celostni pristop za dolgoročen rezultat

·         kaj lahko same naredimo za boljše počutje,

·         kako v hitrem tempu poskrbimo za ustrezna hranila za naše telo,

·         utrujenost kot  posledica neustrezne prehrane,

·         kako si enostavno lahko pomagamo do več energije
in zdravega videza kože, s pomočjo narave in znanosti.

 

 

Sliši se uporabno in zanimivo! Nikar ne izpustite priložnosti!

 

Prijavite se do ponedeljka 18. 1. 2016, na naslovu alenka.kucan@lums.si ali na spletni strani

Pomurske mreže žensk, www.mrezazensk.si.

Do takrat pa lep pozdrav, 

Alenka Kučan

 

Kdo je Simone Godina?

Certificirani Integrativni Holistični  zdravstveni trener (CHHC) za hormonsko ravnovesje, problematično kožo in dolgoživost,  Nutricionistka Funkcionalne Diagnostike (NFD), farmacevtka  in članica združenja zdravljenja brez zdravil (AADP), certificiran praktik za avtoimune bolezni in bolezni povezane s preobčutljivostjo na  gluten in intoleranco na  različne vrste hrane, s 30 letnimi izkušnjami ter obširnim strokovnim znanjem po metodah moderne funkcionalne in integrativne medicine, s katerim izobražuje tudi zdravstvene, wellness, prehranske in  lepotne  strokovnjake.


Več

Čas je za akcijo!

SOBOTA, 13.6.2015
7.30

Drage PMŽ-jevke!

ČAS JE ZA AKCIJO! PREIDIMO OD BESED K DEJANJEM!

Narava in rastline imajo svoj ritem. O tem ve veliko povedati naša prijateljica Tanja Borovšak, mama petih otrok, samohranilka, arhitektka, permakulturna strokovnjakinja in še bi lahko naštevali. Svojo idilo si je ustvarila na Suhem vrhu, kjer živi in ustvarja.

Včasih bi potrebovala par dodatnih rok, da bi lahko uresničila vse svoje načrte. Tako je tudi sedaj. Zato se obračam na vas, drage ženske, da ji ponudimo svoje roke in čas, ki ga bomo lahko preživele to soboto dopoldan v prečudoviti naravi in ji pomagamo.

 

Vabim VSE, članice Pomurske mreže žensk, tiste, ki to še niste, pa bi rade postale, prijateljice članic in sploh vse ljubiteljice narave, da si vzamete čas in se mi pridružite pri delovno - izobraževalni akciji, sestavljeni iz sajenja batate, ogleda permakulturnega vrta, v hladni senci pa iz predavanja o uporabnih rastlinah in domačega prigrizka.

 

Dobimo se v  SOBOTO, 13.6.2015 ob 7.30 na parkirišču pred pošto v Murski Soboti in skupaj krenemo proti Suhemu Vrhu 27 A.


Naredimo nekaj dobrega – stopimo skupaj in pomagajmo,

istočasno pa izkoristimo to priložnost za druženje in učenje novih stvari!

 

Z mano se lahko peljejo štiri ženske. Prav tako z Alenko. Zaradi lažje organizacije se obvezno prijavite na spletni strani www.mrezazensk.si, da se zvrstimo v avtomobile.

Dosegljiva sem  tudi na tel. št. 041 729 193- Lidija

 

V torek, 16.6.2015 pa se še zadnjič pred poletjem dobimo pri Zvezdi ob 17. uri – če bo vroče, predlagam, da kar pod kostanji, sicer pa v Mürski republiki!

 

V pričakovanju čim večjega števila prijav na sobotno akcijo vas lepo pozdravljam,

Lidija

Več

  • Zadnje novice

© 2015 Zavod za socialni razvoj Murska Sobota, izdelava: gf-inspiro.si