Mreža žensk |

O mreži žensk

Pomurska mreža žensk je organsko začela rasti skozi implementacijo aktivnosti v okviru srednjeevropskega projekta WOMEN, ki sta ga v Sloveniji kot partnerja v mednarodni ekipi izvajali Ljudska univerza Murska Sobota pod vodstvom Alenke Kučan in ZSR – zavod za socialni razvoj Murska Sobota pod vodstvom Lidije Šömen. V letu 2013 in 2014 smo v Pomurju izvedli okroglo mizo »Ženske v Pomurju«.
S fokusno skupino Pomurk, strokovnjakinj na najrazličnejših delovnih področjih smo dobili odgovore na vprašanja v zvezi z obstoječim demografskim stanjem v Pomurju in zavedanjem o demografski katastrofi, ki grozi naši regiji.
Organizirali smo image kampanjo za ženske in regijo, v kateri smo osvetlili pomurske podjetnice, izvedli smo regijski in sodelovali v mednarodnem natečaju, kjer so se nominiranke potegovale za NAJ naziv v treh kategorijah: ženski prijazno podjetje, žensko start up podjetje ter ključna ženska.
Izvedli smo izobraževanje, namenjeno podjetjem, v želji, da bi ozavestili gospodarstvenike in tudi regijske odločevalce, da bo v Pomurju kmalu velik primanjkljaj izobražene delovne sile in da bo potrebno dati večji poudarek zaposlovanju mladih, predvsem izobraženih žensk.
Povezali smo se s številnimi ženskimi mrežami.
Konec novembra 2014 smo izvedli konferenco »Moč ženske v sodobni družbi«, s katero smo povabili pomurske ženske k sodelovanju v mreži.
Na podlagi vseh aktivnosti smo se povezale v neformalni institut - Pomursko mrežo žensk, ki poleg 60 članic premore tudi dva moška člana.
Pomurska mreža žensk postavlja projekt Women v življenje tudi po njegovem zaključku z decembrom 2014, na kar smo še posebej ponosni.
Prepričani smo, da smo posejali zdravo, domače in plodno seme, ki ga bomo skrbno negovali in se veselili njegovih sadov.
Delovati želimo kot skupina kreativnih žensk, ki svoje znanje, socialni kapital in izkušnje želijo deliti z drugimi, želimo sodelovati druga z drugo in se podpirati, želimo se pogovarjati o ženskih temah in se družiti.
Pomurska mreža žensk ni izključno podjetniška formacija. Želimo delovati v dobro celotne družbe na vseh področjih, kjer s svojim znanjem, voljo in delovanjem lahko dosežemo spremembe na bolje.
Odprti smo za nove ideje in sodelovanje z vsemi institucijami, kjer bi interaktivnost lahko rodila pozitivne rezultate.
Ker so nekatere naše članice tudi brezposelne ali pa šele dokončujejo študij, si želimo sodelovati tudi z delodajalci, gospodarstveniki, saj vsi vemo, da bogate izkušnje na eni strani ter mlad ustvarjalni duh na drugi lahko skupaj skreirata čudovite zgodbe o uspehu.

Zapisala Lidija Šömen, koordinatorka Pomurske mreže žensk zavodsr@gmail.com 041 729 193

  • Zadnje novice

© 2015 Zavod za socialni razvoj Murska Sobota, izdelava: gf-inspiro.si